Regenmeisje

Onze behandelmethoden

Nare gebeurtenissen kunnen lang invloed op je hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen voor klachten die ontstaan zijn na een ingrijpende gebeurtenis. Wij helpen je om, ondanks de nare gebeurtenis, je leven weer op te pakken. Wij maken in onze behandelingen soms ook gebruik van online modules waarbij je thuis, achter je computer, met de therapie aan de slag kan.

Verwerken van de nare gebeurtenis

Twee behandelmethoden voor traumaverwerking blijken goed te werken. Dat zijn EMDR en cognitieve gedragstherapie. Beide behandelvormen zijn erop gericht om aan een gebeurtenis terug te denken, zonder last te hebben van heftige emoties. Wij bieden beide behandelingen. Samen met jou maken we de keuze welke behandeling het beste bij je past.

Aanvullende behandeling

Omdat deze traumabehandelingsmethoden soms niet voldoende zijn, bieden wij ook aanvullende behandelvormen:

  • Een ingrijpende gebeurtenis heeft ook impact op je lichaam. Je stressreactie na een nare gebeurtenis kan leiden tot lichamelijke klachten. Wij bieden psychomotore therapie  waarbij je leert om je lichaam weer tot rust te brengen, je meer bewust te worden van je lichaam en bijvoorbeeld te werken aan het ervaren en stellen van grenzen.
  • Ingrijpende gebeurtenissen, met name als ze langdurig en op jonge leeftijd hebben plaatsvonden, kunnen ook van invloed zijn op de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Wij verzorgen zowel individuele- als groepsgerichte schematherapie. Bij deze therapie ligt de nadruk op het herkennen en doorbreken van patronen die je, in het dagelijks leven, hinderen.
  • We bieden als aanvulling op de gesprekken, e-health modules zodat je zelf thuis verder kunt gaan met je behandeling.Therapie vindt in principe plaats via fac-to-face sessies, maar online consulten zijn ook mogelijk.
  • We bieden wisselende, kortdurende modules aan. Bijvoorbeeld: een therapiegroep voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt of een groep voor jongeren die een ouder hebben verloren.
  • Als wij denken dat bepaalde medicijnen, jouw psychotherapeutische behandeling kunnen ondersteunen, dan werken wij samen met een psychiater die dit met jou bespreekt.