Regenmeisje

Heb je een PTSS?

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je zo uit je evenwicht brengen, dat je klachten ontwikkelt.
Met de onderstaande vragenlijst kun je nagaan of je nog last hebt van (een) ingrijpende ervaring(en) en of je voldoet aan de criteria van een posttraumatische stressstoornis.

Mocht er uit deze vragenlijst komen dat je mogelijk last hebt van een posttraumatische stressstoornis, dan is het belangrijk professionele hulp te zoeken.
Bespreek dan met de huisarts welke klachten je hebt. Je kunt ook contact opnemen met Traumapraktijk Verhees zodat we kunnen meedenken over een geschikte aanpak van jouw klachten.

De uitkomsten van deze vragenlijst worden niet bewaard. Je kan ze wel voor jezelf downloaden als PDF-bestand.

Wat is een ingrijpende ervaring?
Soms maken mensen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals:

  • in een levensbedreigende situatie terecht komen door een ramp, een ernstig ongeluk of een brand;
  • bedreigd of aangevallen worden; aangerand of verkracht worden;
  • zien dat iemand vermoord wordt, of dood is, of ernstig gewond is; of horen dat er iets afschuwelijks is gebeurd met iemand die je na aan het hart ligt.

Heb je ooit in je leven een zeer ingrijpende ervaring meegemaakt?
Reageerde je bij tenminste één van deze gebeurtenissen met intense angst, hulpeloosheid of afschuw?

Instructie

Indien je beide vragen met ja hebt kunnen beantwoorden en deze traumatische gebeurtenis(sen) hebben minimaal 4 weken geleden plaatsgevonden, vul dan de onderstaande vragen in. Het gaat om jouw persoonlijke reactie nu op de traumatische gebeurtenis.

Bekijk de onderstaande reacties die soms ontstaan na een traumatische gebeurtenis. Deze vragenlijst gaat over je persoonlijke reactie op de traumatische gebeurtenis die je hebt meegemaakt. Geef aan of je tenminste twee maal in de afgelopen week het volgende hebt ondervonden.

    Deze vragenlijst vergt javascript.