Matthijs Wils

Psychomotorisch therapeut

Trauma’s die je in leven hebt opgelopen gaan vaak onder je huid zitten.  Met allerlei fysieke en mentale gevolgen van dien. Het kan overweldigend zijn en misschien wel confronterend in de levensfase waarin je bent. Waar begin je dan? Wanneer denken kan overgaan in voelen is je lichaam je eigen gids. Met een lichaamsgerichte, stap voor stap, therapeutische aanpak help ik je bij het proces van traumaverwerking.

Met adem- en bewegingsoefeningen en, als je het kunt toelaten, lichte aanraking, leer je om de aandacht te richten op de onwillekeurige sensaties en bewegingen in je lichaam. Deze kunnen samengaan met een gevoel van spanning en alertheid (hyperarousal). Bewustwording en durven voelen is een belangrijk begin. Op deze manier leer je met je aandacht in het moment te blijven., Hierdoor leer je om je grenzen aan te geven en je spanning en emoties beter te reguleren. Je leert ook hoe je dat praktisch thuis kan toepassen.

Na 18 jaar als danser en theatermaker gewerkt te hebben, ben ik inmiddels al ruim 20 jaar psychomotorisch therapeut op veel verschillende plekken in de psychiatrie en jeugdzorg. Ik heb mij gespecialiseerd in zeer complexe hulpvragen en benader deze zo praktisch mogelijk.

Lidmaatschappen

  • Federatie Vaktherapeutische Beroepen  (FVB)
  • Nederlandse Vereniging van Psychomotorische Therapie (NVPMT)