Laura Kühnen

Psycholoog

Als er iets vreselijks gebeurd is, iets wat je niet kunt of wilt bevatten, is het goed te begrijpen als je niet goed terug durft te denken aan de gebeurtenis, of dat je alles wat je met de gebeurtenis associeert, vermijdt. Tegelijkertijd ervaar je misschien dat je de gebeurtenis niet van je af kunt schudden en er last van blijft houden in de vorm van bijvoorbeeld flashbacks of nachtmerries.

Als je je hierin herkent, is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om de gebeurtenis en de impact hiervan te gaan verwerken, zodat jouw veerkracht en vertrouwen kunnen herstellen en jij je sterker kunt voelen. Ik help graag om dit proces aan te gaan op een manier waarbij jij je veilig voelt.

Als persoon ben ik betrokken, meelevend en aanmoedigend. In de behandelingen werk ik met cognitief gedragstherapeutische technieken zoals imaginaire exposure. Hiernaast heb ik de opleiding tot EMDR therapeut gevolgd, zodat ik ook deze behandeling kan bieden.

Behalve bij Traumapraktijk Verhees ben ik sinds 2012 werkzaam op de Universiteit van Amsterdam als docent, trainer en didactisch coördinator.

Lidmaatschappen

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)