Jip Pedroli

Psycholoog

Overweldigende ervaringen uit het verleden kunnen pijnlijke mentale, emotionele en fysieke sporen nalaten en van grote impact zijn op je leven nu. Na ingrijpende gebeurtenissen je weg naar herstel vinden, weer een gevoel van veiligheid, vertrouwen en veerkracht ervaren, en verder gaan met je leven kan een intensief en lastig proces zijn. Ik begeleid mensen die de moedige stap hebben gezet om hier hulp bij te zoeken er graag bij om traumaverwerking op een passende manier aan te gaan. Met als doel grip te krijgen op traumagerelateerde klachten zodat deze je minder belemmeren in je dagelijks leven en persoonlijke groei.

In de gesprekstherapie vind ik een persoonlijke en doelgerichte behandeling belangrijk. Zien wie iemand écht is en oprecht contact maken om zo aan te sluiten bij de wensen, behoeften en hulpvraag van de ander. Met aandacht, empathie, betrokkenheid en een open blik ga ik in de behandeling graag samen op onderzoek uit naar wat voor jou goed werkt. Ik werk daarbij met verschillende wetenschappelijk bewezen effectieve methoden waarbij interventies uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en schematherapie centraal staan.

In mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan met uiteenlopende problematiek binnen de geestelijke gezondheidszorg, o.a. angst- en stemmingsproblematiek, posttraumatische stressstoornis, rouw- en verlieservaringen, stress en burn-out, en problemen rondom zelfbeeld en persoonlijke ontwikkeling. Naast traumabehandeling ben ik ook gespecialiseerd in de behandeling van werk-gerelateerde problematiek en begeleid ik mensen die vastlopen met psychische problemen op werkgebied bij re-integratie

Lidmaatschappen:

  • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)

AGB-code: 94111793