Esther Verhees

Klinisch psycholoog BIG
Psychotherapeut BIG

Vertrouwen in anderen is vaak beschadigd bij mensen die getraumatiseerd zijn. Het is daarom een hele stap om hulp te zoeken en een psychotherapeut te gaan vertrouwen. Toch is dat nodig om goed geholpen te worden. Ik hecht dan ook veel waarde aan het opbouwen van een goed contact waarbij jij je veilig genoeg kan voelen om aan de slag te gaan met traumaverwerking.
Wat voor de één goed werkt, werkt voor de ander soms niet, dus de methode moet aansluiten bij jou in plaats van andersom.

In de behandeling maak ik gebruik van psychotherapeutische technieken uit verschillende richtingen waaronder EMDR, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, cliëntgerichte psychotherapie, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. In de gesprekken gaat het vaak over zware, moeilijke onderwerpen en ik vind het belangrijk dat er daarnaast ook humor en relativering kan zijn.
Ik ben gespecialiseerd in klachten na seksueel misbruik en rouw.

Als klinisch psycholoog en psychotherapeut heb ik de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan in de behandeling van volwassenen en jongeren die ernstig getraumatiseerd zijn. Daarnaast ben ik supervisor en verzorg ik regelmatig opleidingen over traumabehandeling.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (supervisor)
  • Vereniging EMDR Nederland (supervisor)
  • Vereniging voor Schematherapie (supervisor)
  • Landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten
  • Nederlandstalige vereniging voor Psychotrauma

BIG registraties

Psychotherapeut 79047428816
GZ-psycholoog 59047428825
Klinisch psycholoog 59047428825

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met bedrijfsnaam Traumapraktijk Verhees onder nummer: 34347383.

Ingeschreven in het kwaliteitsregister psychotherapie van de NVP