Frans (52), geen groente kunnen eten

In mijn jeugd ben ik door mijn ouders erg onder druk gezet om mijn bord met groenten leeg te eten. Deze groenten waren tot pap gekookt, zonder zout en saus. De andere, veel oudere familieleden wilden van tafel en dat ik opschoot; deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik een grote aversie tegen groente heb opgebouwd. Nu heb ik sinds kort diabetes en dan is groenten eten heel belangrijk. Bij het doen van inkopen van groenten en het koken ervan werd ik onuitstaanbaar en ik zat kokhalzend en boos boven mijn eten. Dat was voor mijn partner en mij geen goede situatie en daarom na doorverwijzing van de huisarts contact gezocht met de traumapraktijk.
Ik was natuurlijk erg onzeker over mijn “kleine” probleem en als ik het anderen uitlegde moest ik soms wat beschaamd lachen en stelde ik mij de vraag of mijn klacht het nu echt waard was om behandeld te worden. Tot mijn opluchting nam de therapeute mijn klacht heel serieus en voorspelde dat enkele EMDR behandelingen voldoende zouden zijn om mij te helpen hiervan af te komen.
Eerst goed kennis genomen van de achtergrond van een EMDR behandeling via een verwijzing van de therapeute naarTherapieland.nl, vervolgens veel foto’s van groentegerechten gezocht waar ik het sterkste op reageerde en daarna met deze foto’s in mijn achterhoofd de behandeling gestart. De voorspelling is uiteindelijk uitgekomen: in slechts 3 emdr behandelingen ben ik geheel verlost van mijn groente aversie! Ik kan nog steeds niet goed begrijpen dat het zo snel heeft kunnen werken maar het is echt waar en fantastisch aangezien ik nu echt normaal groeten kan eten. Daarmee kan ik ook effectief aan de slag met het omkeren van mijn diabetes en merk ik al flinke verlaging van de suikerwaardes.
Ik wil mijn therapeute hartelijk bedanken voor het serieus nemen van mijn klachten en de adequate therapie om deze op te lossen. De rust, aandacht en geduld waarmee de therapie werd gedaan heeft echt indruk op mij gemaakt.