Charlotte (42), vroeg verlies van moeder tijdens auto-ongeluk

Als jong meisje heb ik een auto ongeluk gehad waarbij mijn moeder overleed en ik zelf door het ongeluk weken in het ziekenhuis heb gelegen.
Ik kwam bij Esther terecht, omdat ik al jaren last had van spanningsklachten, somberheid, erge onzekerheid (negatief zelfbeeld) en negatieve gedachten. We hebben o.a. gewerkt aan het verwerken van het overlijden van mijn moeder, het alleen zijn in het ziekenhuis en het alleen zijn met gevoelens als gevolg van het verlies.
Bij Esther heb ik geleerd mezelf serieuzer te nemen, door begrip op te brengen voor mijn gevoelens in plaats van ze te bekritiseren of weg te wuiven. Het was voor mij heel behulpzaam dat Esther geduldig was, goed luisterde en begrip had voor alles waar ik tegen aan liep. Daarbij was het voor mij heel prettig dat ik me bij Esther op mijn gemak voelde en dat Esther me stimuleerde in mijn ontwikkeling door boeken aan te reiken of alternatieve therapievormen die goed aansloten bij mij en datgene waar ik tegen aan liep. De sfeervolle behandelkamer en de prettige, rustige en georganiseerde grondhouding van Esther droegen bij aan een ontspannen sfeer.
De  groepstherapie (schematherapie) bleek ook een hele belangrijke bijdrage te leveren in het proces.  Ik vond de groepstherapie spannend en intensief, maar het heeft me erg geholpen om in te zien waar ik vroeger tegen aan liep en waar ik nog steeds tegen aan loop. De afwisseling in oefeningen o.b.v. mindfulness, verbeelding, opstellingen vond ik daarbij prettig en inzichtgevend. Uiteindelijk bleek het ook fijn om samen met een groep mensen in openheid te werken en te delen.
Door de therapie bij Esther ben ik me bewuster geworden van mijn eigen gevoelens en behoeften en kan ik mezelf daarin serieus nemen en beter voor mezelf opkomen. Ik ben minder afhankelijk geworden van de goedkeuring van anderen en ben minder streng voor mezelf. Meer zelf acceptatie.