Anja (36), mishandeld en seksueel misbruikt

Ik kwam bij het Traumacentrum Haarlem, omdat ik last had van nachtmerries.
In mijn prille jeugd heb ik uiteenlopende trauma’s opgelopen: verlies, geweld, emotioneel- en seksueel misbruik.

De laatste jaren had ik zo veel last van deze oude trauma’ s dat ik weinig positiefs meer zag in mijn leven. Ik werd dagelijks getriggerd, waardoor ik constant gespannen was. Ook ’s nachts kwam ik niet goed tot rust. Ik was overalert, waardoor ik slecht insliep, en als ik eindelijk sliep kreeg ik nachtmerries. Na zo’n nachtmerrie bleef ik vaak uren wakker.

Van tevoren had ik hoge verwachtingen van de EMDR therapie bij het Traumacentrum, maar de behandeling heeft m’n verwachtingen zelfs overtroffen.

Ik kon merken dat de therapeute veel inzicht had. Ik voelde me begrepen. Ik vond het fijn dat ik in elke stap van de behandeling betrokken werd. De sessies waren emotioneel hard werken en ik moest er echt van bijkomen, maar na een paar sessies voelde ik me al “lichter” en namen de nachtmerries af. Daar putte ik weer moed uit om door te zetten.

Ik wist niet hoe groot de impact van mijn jeugdtrauma’s was tot ik na een aantal sessies merkte hoeveel rust ik kreeg.

Mijn emotionele reacties zijn nu minder heftig.

Ik ga door met andere therapie. Doordat ik die oude trauma’s heb kunnen verwerken kan ik het eindelijk aan om te dealen met de sporen die deze in mij hebben nagelaten.