Zelfhulp webinar

Wat je moet weten over seksueel misbruik

Als je zelf seksueel misbruik hebt meegemaakt, is het helpend om kennis te hebben van de stand van zaken met betrekking tot misbruik, waaronder oorzaken, gevolgen, behandeling, risicofactoren etc. Wij geven al jaren masterclasses aan professionals over dit thema. Nu willen ook graag jou informeren.

Let op: dit webinar is alleen voor mensen die zelf seksueel misbruik hebben meegemaakt en hun partners.

In dit webinar gaan we vanuit drie perspectieven (de onderzoeker, de behandelaar en de ervaringsdeskundige), antwoord geven op de volgende vragen:

1. Ik heb veel last van het misbruik, is dat gek?
2. Waarom heb ik er pas jaren later last van gekregen?
3. Ik weet dat het niet mijn schuld is, waarom voelt het dan toch zo?
4. Kan seksueel misbruik mijn gezondheid beïnvloeden?
5. Hoe kan het dat ik later nog een keer misbruikt ben?
6. Ik weet niet of ik op mannen of vrouwen val, komt dat voor na misbruik?
7. Ik ben bang dat ik zelf een pleger kan worden, is die angst terecht?
8. Kan ik het misbruik verwerken zonder erover te praten?
9. Gaat een PTSS vaak samen met andere problemen?
10. Is een gezonde liefdesrelatie mogelijk als je misbruikt bent?

Docenten:

Iva Bicanic is klinisch psycholoog en hoofd van het Centrum Seksueel Geweld. Ze werd in 2018 uitgeroepen tot de Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid. Recent heeft zij, samen met Richard Korver een boek geschreven: “Dicht bij huis”, voor ouders van kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Esther Verhees is klinisch psycholoog & psychotherapeut, eigenaar van Traumapraktijk Verhees en al bijna 30 jaar werkzaam met kinderen, jongeren en volwassenen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.Zij geeft individuele- en groepstherapie, is EMDR practitioner & supervisor en schematherapeut.

Miranda Freriks is ervaringsdeskundige en bekend van de documentaire :’niks aan de hand”. Zij heeft recent Stichting Misbruikt! opgericht, waarbij ze de belangen behartigt van mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Tijdens dit webinar zal Miranda vanuit haar ervaringen de vragen belichten.

Belangrijk:

  • Dit webinar zal niet worden opgenomen en is alleen live te volgen via zoom
  • Het is mogelijk om anoniem te blijven tijdens het webinar, dit werkt als volgt: Alle deelnemers worden standaard zonder beeld en geluid het webinar ingelaten. Als je éénmaal binnen bent gelaten, kun je zelf je naam veranderen als je dat wilt, door met je rechtermuisknop op je eigen kadertje te klikken, en naar ‘rename” te gaan. Uiteraard mag je wel zelf je beeld daarna aanzetten.
  • Dit webinar wordt gegeven in de studio van Fabriek69 waarbij Jeroen Hindriks ons met technische ondersteuning bijstaat